MikiRed כתב:אורן
להבנתך את החוק, אין הבדל בין לקיחת סמים רגילים או התוספים שלקח לאלה ( משהוא עם אנאבוליים...) לבין כמות מזערית בתוסף מזון?
האם כעת ב"ש שולחים דגימה מכל מה שיש לבדיקות מעבדה?
במידה ויגלו את החריגה בתוסף"כשר" לכאורה, זה יעזור לו?
אז ככה:
א. אין לי מושג כיצד המועדון מטפל בנושא, אני מאמין שכן עושים כל מה שצריך ואפשרי כדי למזער נזקים.
ב. להבנתי (והבנתי בלבד) יש הבדל בין מקרה לאלא למקרה של שיר.
מבחינת ענישה במקרה לאלא (הורמון ישיר שהוכנס למערכת הדם) זה עונש של עד 4 שנים, במקרה של שיר מדובר במשפר ביצועים מתוסף מזון שהעונש במקרה זה הוא עד שנתיים, שוב כל מה שאני אומר פה זה מפיסות מידע שאספתי וצריך לקחת בעירבון מוגבל.
בכל מקרה כשמוצאים סטרואידים אנאבוליים (מה שמצאו אצל לאלא) אין יותר מדי אופציות לחומר להגיע לגוף ולכן הענישה בהתאם, אצל שיר נמצא חומר שברור לכולם שיכול והגיוני מאוד שנכנס מתוסף מזון כזה או אחר, כנראה מזוהם, אם זה לא המקרה אז מדובר פה בחוסר תום לב של השחקן שלקח במודע משהו שאסור לו באופן שאינו משתמש לשתי פנים (אני מאמין בגרסת תום הלב ולא בגלל שאני אוהד של הפועל באר שבע זה פשוט לא הגיוני ששחקן ייקח במודע חומר שאסור לו ב 24 שעות לפני משחק כשהוא יודע ש 2 שחקנים מכל קבוצה נלקחים לבדיקה).
ג. במידה ויגלו את החריגה בתוסף כשר זה אמור לעזור לו, השאלה היא האם יצליחו להוכיח שזה באמת התוסף שגרם לחריגה (קשה מאוד עד בלתי אפשרי כי אין תיעוד כזה) או כמה אופ"א יאמינו לשיר ולמועדון במקרה הזה. ממה שאני מבין אם לא יקרה נס בבדיקה השנייה לדעתי זה הולך לכיוון של ה 12 חודשים וצפונה, אם המועדון יצליח להוכיח אחרת ולצמצם את העונש לכמות חודשים מינימלית צריכים למחוא כפיים ולהשתחוות למחלקה המשפטית ולמנהלי המשבר הזה כי זאת תהיה תוצאה מצויינת יחסית לסיטואציה.