קלטת וידיאו של גלעד שליט+החוט המקשר בין גלעד לנחשון וקסמן

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

Re: קלטת וידיאו של גלעד שליט+החוט המקשר בין גלעד לנחשון וקסמן

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

nitsande כתב:קשה מאוד להגדיר את זה....
אני לא הייתי רוצה לשחרר בשום אופן אסירים עם דם על הידיים, אבל באנחה שזה תנאי יסוד יכול להיות שהייתי מוכן לשחרר מדגמית גם אסירים עם דם אבל לא מהבולטים.

אז בשורה התחתונה גם אתה נגד ביצוע העסקה המתעתדת..
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

אורי אדום בנשמה כתב:

אז בשורה התחתונה גם אתה נגד ביצוע העסקה המתעתדת..
על פניו, אם זה שחור או לבן אז אפשר להגיד שכן. אבל אני מוכן להתפשר במידה כזאת או אחרת.
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

כן או לא דם על הידיים, הגם שמדובר בסוגייה ערכית ראשונה במעלה, היא מינורית לעומת הסוגייה האמיתית, והיא פוטנציאל הנזק העתידי שלהם. על זה בדיוק אני מדבר כשאני שואל מה זה בשבילך "יקר". קח לדוג' אסיר אחד ספציפי, עבדאללה ברגותי שמו, שהיה המהנדס הראשי של חמאס. שחרור אסיר שכזה, יכול לעלות במאות הרוגים בטווח הרחוק. מדובר במומחה עולמי בהרכבת מטעני חבלה וחגורות נפץ, עד כדי כך שאפילו בין כותלי הכלא הוא מוחזק בבידוד מוחלט, ללא טלפון אפילו, בכדי שלא ינחיל מהידע העצום שיש לו ויכשיר "מהנדסים" נוספים. האם מאות אזרחים הרוגים זה מחיר שאתה מוכן לשלם? חייבים לשים קלפים על השולחן ולקרוא לילד בשמו!

זה שי !

שליחה על ידי זה שי ! »

כל עוד גלעד חיי צריך לשחרר ולא משנה עם דם או בלי דם
עם הוא לא היה בחיים זה משהו אחר לגמרי
זה שי !
תמונה

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

אורי אדום בנשמה כתב:כן או לא דם על הידיים, הגם שמדובר בסוגייה ערכית ראשונה במעלה, היא מינורית לעומת הסוגייה האמיתית, והיא פוטנציאל הנזק העתידי שלהם. על זה בדיוק אני מדבר כשאני שואל מה זה בשבילך "יקר". קח לדוג' אסיר אחד ספציפי, עבדאללה ברגותי שמו, שהיה המהנדס הראשי של חמאס. שחרור אסיר שכזה, יכול לעלות במאות הרוגים בטווח הרחוק. מדובר במומחה עולמי בהרכבת מטעני חבלה וחגורות נפץ, עד כדי כך שאפילו בין כותלי הכלא הוא מוחזק בבידוד מוחלט, ללא טלפון אפילו, בכדי שלא ינחיל מהידע העצום שיש לו ויכשיר "מהנדסים" נוספים. האם מאות אזרחים הרוגים זה מחיר שאתה מוכן לשלם? חייבים לשים קלפים על השולחן ולקרוא לילד בשמו!
אני מאוד מתקשה לנסח את עצמי, ואולי אפילו אני בעצמי לא יודע להגדיר בדיוק מה אני חושב.
אני יודע שזה עלול להיות המחיר, וכמובן שבמצב שאם אתה יודע בוודאות שאחד כזה כשישתחרר יתכנן פיגוע שייפגע בישראלים רבים אז אסור לשחרר.
אבל אתה מנסה להדחיק וליפות את ההשלכות כדי שצעד כזה ירגיש כנכון, ואני באמת לא יודע להגיד זה שיקול קש מאוד.
ת'כלס אני שמח שלא אני זה שצריך לקבל את ההחלטות האלה, אבל אם כן אני הייתי צריך לקבל את ההחלטה הייתי מחזיר את גלעד הביתה ומה שעתיד אולי לבוא הייתי מתמודד בעתו.
כמו שנאמר פרה פרה.
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

תגובה שלי מדיון בנושא לפני מס' חודשים:

ישנו כלל יהודי עתיק יומין מהמשנה שאומר "אין פודין את השבויין יתר על כדי דמיהן, מפני תיקון העולם".
אע"פ שמצווה גדולה היא פדיון שבויים, ברגע שהמחיר מופרז מדי ויוצר תקדים מסוכן שיתן רוח גבית ויתמרץ חטיפות נוספות מתוך הנחת היסוד שיהיו מוכנים לשלם כל מחיר שבעולם, הרי שהדבר אסור בתכלית האיסור.

ולא לקחנו בחשבון העובדה שמאות, אם לא אלפי חיילים, מסרו את נשמתם ונהרגו על קידוש ה' בשביל להביא את כל אותם מחבלים מאחורי סורג ובריח, וכמו כן את מאות ואלפי המשפחות השכולות שאיבדו יקיריהן בפעולות הטרור שבגינן הם כלואים בישראל. סוגייה ערכית מוסרית כואבת ללא ספק.

שלח תגובה