בחירות 2019

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
gooner
Title: קרייזי-רד

Re: בחירות 2019

שליחה על ידי gooner »

oranu כתב: טוב אז לגבי הציטוט, יכול להבין למה המושג שמאל לבן יכול להישמע גזעני בעיניך אבל בעיני הוא לא.
אורי רשם את דעתו, לדעתו הימין שונא ערבים בגלל הסכסוך ולא בגלל הגזע ו"השמאל הלבן" שונא ערבים ומזרחים כן בגלל הגזע, נעזוב בצד אם זה נכון או לא כי לטעמי להכליל זה אף פעם לא חכם.
לא כל ימני שונא ערבים רק בגלל הסכבוך ולא כל שמאלני לבן שונא ערבים בגלל הגזע.
גם אם יש נגע רע של גזענות/אלימות/פשע בחתך אוכלוסייה מסוים וזה מוכח מספרית, תמיד צריך לסייג ולא להכליל, בעניין הזה הוא טעה לטעמי.

לגבי המושג שמאל לבן?
כנכד לסבא וסבתא (עליהם השלום) שמאלנים לבנים או בהגדרה ההיסטורית שלהם - אחוסלי"ם (אשכנזים, חילונים, ותיקים, סוציאלים, לאומים) אני לא רואה בזה שום אמירה גזענית.
אולי המילה לבן הכניסה קונטציה של גזע אבל זה היה נטו כדי להגדיר קבוצה באוכלוסייה.

הוא יכול היה להגיד אחוסלי"ם, שמאל לבן, מפאיניקים או מצביעי עבודה ומרץ, לא באמת משנה.
העניין הוא שהוא הציג טענה בנוגע לקבוצה מסוימת באוכלוסייה וכולנו הבנו למי הוא התכוון.

כדי לא לעשות סלט, אני אמשיך את הדיון על ההדלפות בפוסט נפרד.
אם תקרא למזרחים מזרחים או לערבים ערבים אתה תקרא להם בשמם.
אם תקרא למזרחים צפרוקאים או לאשכנזים מצביעי עבודה/מרץ שמאל לבן אין פה שום גזענות בעיני, אלא הגדרה של קבוצה.
הבעיה שלי היא עם ההכללה והנחרצות, אני אומר בוודאות שיש המון גזענים בקרב השמאל הלבן והמון גזענים בקרב הצפרוקאים, נולדתי וגדלתי עם אלו ואלו, שני הצדדים, בכל צד יש גזענות לאחר אבל לא תמיד ולא בכל מקום.

רוב האנשים הם אנשים טובים לכאן ולכאן והגזענות קיימת בעיקר בדור הישן שנולד בשנות ה 40-70.
אצלנו הנכדים זה כבר כמעט ולא מופיע במקיסמום בדיחות אחד על השני אבל שום גזענות.
בדורות הישנים זה לגמרי קיים אבל ככל שיעבור הזמן אני מאמין שזה ייעלם כי כולם כבר יהיו מעורבים.
אני קצת מופתע מהגישה המקלה שלך.
ליחס קשר בין מוצא של אדם לאופי או תכונה שלילית זה בדיוק ההגדרה של גזענות.
יש הבדל בין ליחס לקבוצה אתנית כלשהי, נתונים מדידים כמו רמת הכנסה, אופי הצבעה או רמת השכלה לבין
ליחס לקבוצה כזו משיכה לשנאה, נכלוליות או כיוצא בזה.
אני בטוח שאם מישהו היה טוען לשם הקבלה "שהימין השחור שונא ערבים בגלל שהם בעצם מזכירים להם את עצמם
והם חייבים לבדל את עצמם מהאויב" , אני די בטוח שזה היה מתקבל פה בצדק כגזענות.

גם החדשות המצויינות שלך שכבר לא נולדים גזענים בארץ מאז שנות ה- 70, היא אחת ההצהרות הכי תמימות שנתקלתי
בהן כבר זמן רב, ובבירור סותרות התבטאויות שבמו אוזני שמעתי מאנשים צעירים בהרבה.
אנשים תמימים זה אחלה, עוד לא הבנתי אם אתה כזה בכל התחומים.

בנוסף, למרות שאני גם מאמין שהגזענות הבין עדתית פוחתת,
אנשים שנולדו בשנות ה- 70 ולפני הם בדיוק האנשים שמובילים את המדינה כעת, כך שמוקדם לחגוג.
הם אפילו נמצאים פה בפורום.

כמו שכתבתי לך קודם, אני לא מצפה מגזענים להיות פוליטיקלי-קורקט בשבילי, זה פשוט מייתר את הויכוח איתם.
כיוון שאתה מסתמן לא כזה, אין לי בעיה להמשיך את הדיון שלנו.

כדי לא לעשות סלט, אני אמשיך את הדיון על ההדלפות בפוסט נפרד.

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

ועכשיו להדלפות.
אני רואה שהוספת הדעה הפרטית שלי לגבי הדלפות, יוצרת בלבול,אז בו נראה תחילה אם אנחנו מסכימים על החוק והסיטואציה במקרה נתניהו,
ורק אחר כך אם תרצה, נחזור לחשיבות שכל אחד מאיתנו מעניק להדלפות במשטר דמוקרטי.
כיוון שנושא ההדלפות הפך להיות כל כך חשוב בפורום הזה, הרשיתי לעצמי לחפש קצת עובדות וזה מה שמצאתי, בהקשרים שהזכרת קודם לכן:
1. הדלפות מחקירות מוגדרות כעבירה שדינה עד 3 שנות מאסר.
לפי כך גם אני לא אטען אחרת – צריך לחקור ולהעניש את המדליף.
אם זאת, פתיחה בחקירת הדלפות נעשית בצורה מצומצמם ביותר בשל הקושי הרב למצוא את המדליף ושיקולים נוספים,
עליהם פרט מנדלבליט בחודש ינואר 2017:
"להדלפות מחקירות יש פוטנציאל של פגיעה באינטרסים חיוניים, ולכן ישנו אינטרס ציבורי לאכוף עבירות בהקשר זה".
עם זאת, מנדלבליט הוסיף כי "מן העבר השני, נקיטה בצעדים פליליים בקשר להדלפות היא דבר מורכב. ראשית, בטרם נקיטה בצעד כזה,
יש להביא בחשבון את הצורך להגן על זכות הציבור לדעת ועל חופש העיתונות, שהם עקרונות יסוד במשטר דמוקרטי."
2. עיתונאים זה סיפור אחר. יש את החסיון העתונאי שקיים בצורות דומות בכל העולם.
גם לחסיון יש סייגים, אבל הם בעיקר נדרשים כדי למנוע פשעים חמורים.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7 ... 7%90%D7%99" onclick="window.open(this.href);return false;
3. לא כל העבירות הן בעלות משקל דומה, אין שום דמיון מבחינת החוק והענישה בין עבירות שוחד ומרמה לבין עבירה של הדלפה.
החוק מגדיר 3 רמות של עבירות: חטא, עוון ופשע
אם הבנתי נכון הדלפה היא היום עוון, בעוד שוחד ומרמה הם פשע, אבל אין לי ציטוט ודאי לכך.
בכל מקרה אני מניח שההבדל ברור לכולם.
4. מקור ההדלפות בהרבה מקרים כלל לא מגיע מרשויות החוק.
כל הנחקרים ועורכי הדין שלהם עשויים להיות בעלי אינטרס להדליף.
זוהי שיטה מקובלת בין נחקרים להעברת מסרים בין האחד לשני לגבי השאלות שנשאלו והתשובות המצופות.
זו גם שיטה מצויינת עבור נאשמים, במיוחד פוליטיקאים, להציג גירסה מרוככת או מסולפת של החקירה לשם יחסי ציבור.
במקרים כאלה, האפשרויות לחקירת ההדלפה כמעט לא קיימות.
5. הדלפות היו פה תמיד – בכל נושא ובייחוד בחקירות של ראשי ממשלה קודמים.
גם הנסיונות לחקור הדלפות, היו תמיד בודדות, ולא נועדה להן השפעה רבה.
נדמה לי שנתניהו לא מקופח פה לעומת ראשי ממשלה קודמים.
6. ברור שנתניהו וכל פוליטיקאי יכולים להרגיש כקורבן, אם ההדלפה מגיעה מראשויות החוק וגורמת לפגיעה בתדמיתו לחינם.
אם זאת, במקרה של העמדה לדין כפי שמסתמנת, וכבר היום כתב האישום כולל ציטוטים ברוח ההדלפות, לא נראה שיש פגיעה משמעותית בנאשם.
הטענה שההדלפות שנפרשו ע"פ שנתיים הסבו יותר נזק מאשר גילויים רק בעת הגשת כתב האישום, היא מעניינת אם כי לא בטוח נכונה.
אולי דווקא האפקט של מידע חדש מפתיע ברגע קריטי היה יכול ליצור לו יותר נזק. לא יודע.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

הטענה שחלק מההדלפות הגיעו מכיוון נתניהו היא מאוד סבירה בעיניי. אשמח להתבדות.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

ForeverRed כתב:לא מבין למה אתם מבזבזים אנרגיות, אני כבר הרמתי ידיים.
מדובר בשמאלני טיפוסי.
בכל פעם שדוחקים אותו לפינה עם עובדות וטיעונים ענייניים הוא עונה בצורה סלקטיבית במקרה הטוב או מתעלם במקרה הרע.
עשו לעצמכם טובה ופשוט דפדפו.
1+
ובמקרה העוד יותר רע הוא משמיץ בשקרים נאלחים. אז מה היה לנו מזה עד עתה?

1. השוואה בזויה עם אחרוני האנטישמיים בעולם.

2. טענות על ''סגנון אלים''.

3. האשמה ב''גזענות''.

השלב הבא הוא גם אשמה ברצח ארלוזורוב :בלה:
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

מצחיק אותי השיח האחרון בו רותם סלע הפכה להיות דוברת המדוכאים,המאוימים,הנעלגים,המסכנים ואלה שסובלים מאי שוויון.

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

אדום זקן כתב:מצחיק אותי השיח האחרון בו רותם סלע הפכה להיות דוברת המדוכאים,המאוימים,הנעלגים,המסכנים ואלה שסובלים מאי שוויון.
מאוד טיפשה שנכנסה לפינה שאין לה מושג בה.

אסי עזר הBFF מגן עליה ומאז היא בשקט מוחלט.

מפורסמים ופוליטיקה זה אף פעם לא היה חיבור טוב.
הם לא מבינים שהאהבה אליהם היא לרוב על תנאי בגלל שהכל מתחיל ונגמר בבידור.

כשיש כאן נושאים מהותיים על ערבים-מחבלים-מדינה אין לאף אחד סנטימנטים.

רותם סלע - שוללת את חוק הלאום. זו בדיחה מהלכת כמה היא שיכורה לחשוב שהיא חזקה יותר מזכותו של העם היהודי על ארץ ישראל.. לא חכמה בלשון המעטה חח

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אלדר כתב: מאוד טיפשה שנכנסה לפינה שאין לה מושג בה.

אסי עזר הBFF מגן עליה ומאז היא בשקט מוחלט.

מפורסמים ופוליטיקה זה אף פעם לא היה חיבור טוב.
הם לא מבינים שהאהבה אליהם היא לרוב על תנאי בגלל שהכל מתחיל ונגמר בבידור.

כשיש כאן נושאים מהותיים על ערבים-מחבלים-מדינה אין לאף אחד סנטימנטים.

רותם סלע - שוללת את חוק הלאום. זו בדיחה מהלכת כמה היא שיכורה לחשוב שהיא חזקה יותר מזכותו של העם היהודי על ארץ ישראל.. לא חכמה בלשון המעטה חח
והקטע שמגן עליה מישהו שמושאי אהבתה היו בשמחה חותכים אותו איברים איברים, פחות בגלל יהדותו והרבה יותר בשל נטייתו המינית :?

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

כל כך מגוחך לראות פתאום את כולם משנים גישה כלפי לגליזציה אחרי שראו את זהות מתחזקת בסקרים (כאילו שזה הסעיף העיקרי שלהם כמו עלה ירוק, אבל מילא).
רק מוכיח את הברור מאליו, כולם עם אותו סירחון של פוליטיקה, אין מדינאות אמיתית עם אידיאולוגיה סדורה ובעלת חוט שדרה, אלא שבשבת דעות שתשנה את כיוונה הלוך ושוב בשביל הכיסא.
באמת לא ברור לי איך מפלגות בארץ שאין להם דעה בכלל ועסוקים בלמכור חיצוניות וסיסמאות ("נעשה שלום אך לא נמסור שטחים", "נוריד מיסים ונעלה קצבאות") שותות ככ הרבה מנדטים.

מרצ בהתקפה על זהות הוכיחה שפילוג והסתה של השמאל היא same shit למה שהם טוענים כלפי הימין.
להגיד על פייגלין שהוא מסית למדינת הלכה ושאר שטויות רק בגלל שהוא חובש כיפה זה פשוט לשקר ביודעין ולזלזל בשומעים\קוראים.

סמל אישי של משתמש
a-t

שליחה על ידי a-t »

yossi כתב:כל כך מגוחך לראות פתאום את כולם משנים גישה כלפי לגליזציה אחרי שראו את זהות מתחזקת בסקרים (כאילו שזה הסעיף העיקרי שלהם כמו עלה ירוק, אבל מילא).
רק מוכיח את הברור מאליו, כולם עם אותו סירחון של פוליטיקה, אין מדינאות אמיתית עם אידיאולוגיה סדורה ובעלת חוט שדרה, אלא שבשבת דעות שתשנה את כיוונה הלוך ושוב בשביל הכיסא.
באמת לא ברור לי איך מפלגות בארץ שאין להם דעה בכלל ועסוקים בלמכור חיצוניות וסיסמאות ("נעשה שלום אך לא נמסור שטחים", "נוריד מיסים ונעלה קצבאות") שותות ככ הרבה מנדטים.

מרצ בהתקפה על זהות הוכיחה שפילוג והסתה של השמאל היא same shit למה שהם טוענים כלפי הימין.
להגיד על פייגלין שהוא מסית למדינת הלכה ושאר שטויות רק בגלל שהוא חובש כיפה זה פשוט לשקר ביודעין ולזלזל בשומעים\קוראים.
+1
זה אחד הדברים המעצבנים כולם מדברים בסיסמאות ולא מדברים איך לדעתם צריך לפתור בעיות בחינוך תחבורה או בביטחון

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

a-t כתב: +1
זה אחד הדברים המעצבנים כולם מדברים בסיסמאות ולא מדברים איך לדעתם צריך לפתור בעיות בחינוך תחבורה או בביטחון
אשכרה... אנשים חיים בסרט. מי שמברבר על ביטחון שיגיד לי מה הוא היה עושה שהיה מביא לתוצאה טובה יותר עם כל כך הרבה אויבים על הגדרות

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

עכשיו נא להיות מרוכזים ולנסות להפנים מה שאני כותב.
ערוץ כאן,אהוד אולמרט קורא לראש הממשלה גנב קטן.
ואני שואל האם העולם קרס לתוך עצמו? מה היה כאן? אפרופו כאן,מה הבן אדם עושה בפאקינג טלויזיה ומעביר ביקורת על מישהו אחר בתיק שוחד.
זה כמו שקצב יעביר ביקורת על בני סלע.
"סתם אנס של ילדות".

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

אדום זקן כתב:עכשיו נא להיות מרוכזים ולנסות להפנים מה שאני כותב.
ואני שואל האם העולם קרס לתוך עצמו? מה היה כאן? אפרופו כאן,מה הבן אדם עושה בפאקינג טלויזיה ומעביר ביקורת על מישהו אחר בתיק שוחד.
"סתם אנס של ילדות".
יש בפוליטיקה חיות אדם.
זה פשוט לא יאומן כמה פוליטיקה זה דבר מגעיל

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

"סתם אנס של ילדות".
חחח, ענק, הגמל לא רואה את הדבשת שלו.

סמל אישי של משתמש
אוהד הצלחות
Title: אלופת המדינה 16,17,18!

שליחה על ידי אוהד הצלחות »

"סתם אנס של ילדות".
מזכיר לי שלפני שבוע שמעתי ברדיו בטעות את אופירה וברקו. דיברו על ההצעה של יענקלה שחר לג'ובאני רוסו.
ברקו: מה הוא מביא אותו למכבי חיפה, הבנאדם ליצן! (נשבע לכם, ככה אמר)
אופירה: לכל מקום שהוא היה, עשה שכונה (מילה במילה, נשבע)
הפועל באר שבע אלופת 2016, 2017, 2018

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אוהד הצלחות כתב:
מזכיר לי שלפני שבוע שמעתי ברדיו בטעות את אופירה וברקו. דיברו על ההצעה של יענקלה שחר לג'ובאני רוסו.
ברקו: מה הוא מביא אותו למכבי חיפה, הבנאדם ליצן! (נשבע לכם, ככה אמר)
אופירה: לכל מקום שהוא היה, עשה שכונה (מילה במילה, נשבע)
אצלם זו נובע מחוסר מודעות קיצוני. אצל אולמרט זה עזות מצח.

שלח תגובה