אני קצת מופתע מהגישה המקלה שלך.oranu כתב: טוב אז לגבי הציטוט, יכול להבין למה המושג שמאל לבן יכול להישמע גזעני בעיניך אבל בעיני הוא לא.
אורי רשם את דעתו, לדעתו הימין שונא ערבים בגלל הסכסוך ולא בגלל הגזע ו"השמאל הלבן" שונא ערבים ומזרחים כן בגלל הגזע, נעזוב בצד אם זה נכון או לא כי לטעמי להכליל זה אף פעם לא חכם.
לא כל ימני שונא ערבים רק בגלל הסכבוך ולא כל שמאלני לבן שונא ערבים בגלל הגזע.
גם אם יש נגע רע של גזענות/אלימות/פשע בחתך אוכלוסייה מסוים וזה מוכח מספרית, תמיד צריך לסייג ולא להכליל, בעניין הזה הוא טעה לטעמי.
לגבי המושג שמאל לבן?
כנכד לסבא וסבתא (עליהם השלום) שמאלנים לבנים או בהגדרה ההיסטורית שלהם - אחוסלי"ם (אשכנזים, חילונים, ותיקים, סוציאלים, לאומים) אני לא רואה בזה שום אמירה גזענית.
אולי המילה לבן הכניסה קונטציה של גזע אבל זה היה נטו כדי להגדיר קבוצה באוכלוסייה.
הוא יכול היה להגיד אחוסלי"ם, שמאל לבן, מפאיניקים או מצביעי עבודה ומרץ, לא באמת משנה.
העניין הוא שהוא הציג טענה בנוגע לקבוצה מסוימת באוכלוסייה וכולנו הבנו למי הוא התכוון.
כדי לא לעשות סלט, אני אמשיך את הדיון על ההדלפות בפוסט נפרד.
אם תקרא למזרחים מזרחים או לערבים ערבים אתה תקרא להם בשמם.
אם תקרא למזרחים צפרוקאים או לאשכנזים מצביעי עבודה/מרץ שמאל לבן אין פה שום גזענות בעיני, אלא הגדרה של קבוצה.
הבעיה שלי היא עם ההכללה והנחרצות, אני אומר בוודאות שיש המון גזענים בקרב השמאל הלבן והמון גזענים בקרב הצפרוקאים, נולדתי וגדלתי עם אלו ואלו, שני הצדדים, בכל צד יש גזענות לאחר אבל לא תמיד ולא בכל מקום.
רוב האנשים הם אנשים טובים לכאן ולכאן והגזענות קיימת בעיקר בדור הישן שנולד בשנות ה 40-70.
אצלנו הנכדים זה כבר כמעט ולא מופיע במקיסמום בדיחות אחד על השני אבל שום גזענות.
בדורות הישנים זה לגמרי קיים אבל ככל שיעבור הזמן אני מאמין שזה ייעלם כי כולם כבר יהיו מעורבים.
ליחס קשר בין מוצא של אדם לאופי או תכונה שלילית זה בדיוק ההגדרה של גזענות.
יש הבדל בין ליחס לקבוצה אתנית כלשהי, נתונים מדידים כמו רמת הכנסה, אופי הצבעה או רמת השכלה לבין
ליחס לקבוצה כזו משיכה לשנאה, נכלוליות או כיוצא בזה.
אני בטוח שאם מישהו היה טוען לשם הקבלה "שהימין השחור שונא ערבים בגלל שהם בעצם מזכירים להם את עצמם
והם חייבים לבדל את עצמם מהאויב" , אני די בטוח שזה היה מתקבל פה בצדק כגזענות.
גם החדשות המצויינות שלך שכבר לא נולדים גזענים בארץ מאז שנות ה- 70, היא אחת ההצהרות הכי תמימות שנתקלתי
בהן כבר זמן רב, ובבירור סותרות התבטאויות שבמו אוזני שמעתי מאנשים צעירים בהרבה.
אנשים תמימים זה אחלה, עוד לא הבנתי אם אתה כזה בכל התחומים.
בנוסף, למרות שאני גם מאמין שהגזענות הבין עדתית פוחתת,
אנשים שנולדו בשנות ה- 70 ולפני הם בדיוק האנשים שמובילים את המדינה כעת, כך שמוקדם לחגוג.
הם אפילו נמצאים פה בפורום.
כמו שכתבתי לך קודם, אני לא מצפה מגזענים להיות פוליטיקלי-קורקט בשבילי, זה פשוט מייתר את הויכוח איתם.
כיוון שאתה מסתמן לא כזה, אין לי בעיה להמשיך את הדיון שלנו.
כדי לא לעשות סלט, אני אמשיך את הדיון על ההדלפות בפוסט נפרד.