מסכים לכל מה שאתה כותבoranu כתב: חלאס עם החרטה הזאת די אחי באמת, ביבי לא אשם יותר מגבאי, הרצוג, לבני או זנדברג.
כל אחד מהם עושה מה שצריך לעשות ונכנס בצד השני בוקר ולילה די לעבוד על עצמך.
אני אתחיל עם מה שאמרת לידידאל שיגיד לך איזה ראש ממשלה שיסע כמו ביבי, אז סתם דוגמא שאני זוכר:
בן גוריון קרא לזבוטינסקי נאצי ולא חזר בו מהאמרה הזו אפילו.
הוא ניסה למנוע את מילוי צוואתו (להביא את עצמותיו לקבורה במדינה יהודית בארץ הקודש, נפטר ב 1940) מרוב שנאה אליו.
בגין פורסם כ"מבוקש" והוצג כ"מסוכן לציבור" בכרזות בשנות ה 70 וה 80.
אותו בגין שהוא היום קונצנזוס בעיני כולם.
אני אגלה לך סוד - כשהשלטון בסכנה אלו הנמצאים בשלטון יעשו הכל כדי לשמור אותו ויציגו את המאתגרים אותם כמסוכנים למדינה וכו וכו. זה היה מאז ומתמיד בכל מערכת בחירות וביבי לא חידש שום דבר, גם לא כחול לבן, מרצ, עבודה וכו'.
כולם מטנפים על כולם מימין ומשמאל וכל צד מסתכל רק על החרא בצד השני.
לגבי המושג שמאלני, אני מסכים עם העניין שהקונטציה שעולה עם המושג היא בלתי נסבלת וחייב,להוקיע את התופעה.
אבל,בשיא הכנות אני מאמין בלב שלם שהמושג הזה הפך להיות עם משמעות של "בוגד" בקרב חלק גדול מהאוכלוסייה אך ורק בגללנו (כולנו כחברה, פוליטיקאים ואזרחים כאחד) ובעיקר בגלל הטכנולוגיה והרשתות החברתיות.
אם בעבר מי שכתב והכתיב את סדר היום זה המדיה המסורתיים, הממלכתיים וכו' עם התפתחות הטכנולוגיה והפלטפורמות השיח כבר שייך לכולם.
כל וולוגר הפך להיות מוביל דעת קהל.
כוכבי אינסטגרם, אושיות פייסבוק, כל יוזר מגיב ומגיב למגיבים והשיח מהרחוב עבר לרשת ויחד איתו השפה והביטויים וכל הגועל נפש.
השמאל מוצג כבוגדני גם הרבה בגלל עצמו, יותר מדי פעמים בכירי השמאל לא מגנים ולא פועלים כמצופה מאנשים ציוניים.
ראשי מפלגת מרצ לדורותיהם, מירב מיכאלי וסתיו שפיר ועוד המון דוגמאות שאין לי כח להביא תרמו המון למצב הנוכחי.
יחד עם זאת גם בימין הרוויחו ביושר את הכינויים שהודבקו להם, אורן חזן ומירי רגב לא תורמים לסטיגמה שנוצרה עלינו בימין עם ההתלהמות והגישה שלהם גם אם הם צודקים לטעמם (ולטעמי) במהות, בגישה ובדרך הם טעו וטועים יותר מדי וזה חבל.
בשורה התחתונה -
שמאלני הוא "בוגד עוכר ישראל" בדיוק כפי שימני הוא "פרימיטיב חשוך וטיפש שלא מסוגל להבין מה קורה ומצביע כמו עדר".
הסטיגמות האלה נוצרו בגלל השוליים של החברה הישראלית משמאל ומימין ובגלל הרשת החברתית שנתנה במה מאוד גדולה לכל אותם קיצוניים ודווקא אמרות ופוסטים שלהם מקבלים הרבה יותר חשיפה מהמתונים משני הצדדים, לא ביבי ולא אף פוליטיקאי אחר יצרו את המצב הזה.
מאז ומעולם מאבק הגושים היה קיים והיה מלוכלך ומכוער, משנות ה 70 ועד היום ללא יוצא מן הכלל ואתה מוזמן לבדוק כל מערכת בחירות שהייתה בדרך, הנוכחית לא שברה שום תקרה זכוכית, זה אנחנו.
דוגמאות של שיסוע משמאל השבוע האחרון?
יעל אבקסיס.
מבחירות קודמות? גרבוז.
כן, יש גם דוגמאות של אנשי ימין ואינני מתכחש לכך, אבל,מההודעה שלך אתה משליך הכל על אדם אחד כשהוא לא האשם המרכזי ואפילו לא קרוב.
הוא לא עשה שום דבר שקודמיו מימין ומשמאל לא עשו והוא לא אשם שאנחנו כחברה נותנים במה לקיצוניים משני הצדדים.
הסטיגמות והקונטציות של קללות לא קיימות רק לשמאל, גם לימין
אבל אתה מתעלם מדבר אחד קטן, יעל אבקסיס, גרבוז, העיתונות וגם המשטרה, הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה מדיונים קודמים, כולל כולל כולם הם לא ראש הממשלה
אתה ממשיך להתעלם מהעובדה שמדובר פה בפאקינג ראש ממשלה
מראש ממשלה אני מצפה להתנהגות אחרת
בעיניי ראש ממשלה אמור להיות מורם מעם, דמות מלכדת, ממלכתית שמנהיגה את העם הזה קדימה
מי התחיל את כל העניין הזה של ״הם״ ואנחנו ? ( הם מפחדים, הם ימכרו את המדינה, הם, הם , הם, הם)
אתה מכיר ראש ממשלה שדיבר במונחים כאלו של הם ואנחנו לגבי העם שלו?
אני מבין שאתה מעריץ את הבנאדם, אבל וואלה אח שלי, קצת אובייקטיביות, קצת ביקורת עצמית
לא מדובר פה בשה תמים, טלית שכולה תכלת שנשכב על הגדר עבור העם שלו