אריק כתב:האכזבה מאלונה היא גדולה, במיוחד לאור הדרך שבה היא רוצה להוביל את המועדון.
מצד אחד היא משדרת התנהלות של מועדון גדול המתבטאת במדיניות רכישת שחקנים, החתמות
לטווח ארוך, משכורות בזמן ועוד. בנוסף, כשהאוהדים באים בתלונות על מחירי מנויים וכרטיסים,
התגובה שמתקבלת היא השוואה לקבוצות הגדולות. מצד שני שזה מגיע לשחרור של שחקן בכיר
בקבוצה ההתנהלות היא של מועדון קטן. הפועל ב"ש זה לא בני סכנין, הפועל פ"ת או אשקלון ש-700
אלף יורו יכולים להציל את המועדון מקריסה כלכלית ובמקרים כאלה הנסיבות מוצדקות. הכסף לא מהווה
פקטור בכלל בעסקה, אלא המדיניות של לשחרר שחקן תחת חוזה ושיקול דעת מוטעה לחלוטין בכל
ההתנהלות מול מאור, החל מהקיץ ועד היום. אני יכול לחדש לכם משהו, מאור מליקסון היה נשאר
בהפועל ב"ש תמורת 200,000$ בעונה בודאות ואני אומר זאת מידיעה.
נכון שגם הסכום הזה רחוק מהשכר שלו בפולין אבל שתבינו איפה הוא הולך לחיות 4 שנים, באיזה קשיים
הוא הולך להיתקל, הריחוק מהבית, האנטישמיות ועוד, תסכימו להישאר גם בפחות מ-200,000$.
תסכימו איתי שהייתם מוכנים לוותר על צגאי וליאור ז'אן כדי שמאור יישאר, אלו הן בערך ההשלכות של מהלך
כזה. הפועל ת"א לקחה דאבל ועשתה עונה גדולה באירופה ועדיין הצליחה להשאיר בקבוצה את ורמוט,
שכטר, דה סילבה ואניימה, הרבה לפני שעלתה לאלופות ובידיעה שבמידה ולא תעלה תאלץ לשחרר
את חלקם, אבל ההשקעה בהם ושדרוג החוזים שלהם השתלמה ובגדול. ולמה הם עשו את זה? כי הם
ידעו שהערך המוסף של אותם שחקנים לקבוצה, החיבור שלהם עם הקהל, השמירה על מרקם חברתי
מסוים וכו', גדולים יותר מכל מיליון או שתיים שיזרמו לקופה. הערך המוסף של מאור מליקסון להפועל ב"ש
הוא ענק, האוהדים רואים בו סוג של קוסם, וירטואוז ושחקן נשמה, ובקיצור אין הרבה שחקנים שבשבילם
קונים כרטיס כדי לראות משחק כדורגל, מאור הוא אחד מהם. מעבר לכך, מועדון גדול נמצא מעל כל שחקן
והתנהלות של מועדון גדול צריכה לשדר שחוזה זה חוזה. המקרה של מאור הוא מקרה מיוחד ועצוב לי
שבשום רגע מאז הפניה מקרקוב, אלונה לא עצרה רגע כדי לחשוב מה אפשר לעשות כדי שמאור יישאר
והתנהלה כאילו ההצעה הגיעה מולנסיה או ליברפול. ראבק, זה כולה ויסלה קרקוב וברור לכולם שהשדרוג
פה הוא כלכלי נטו, אז למה לא לנסות להשאיר את השחקן. הפועל באר-שבע איבדה נכס וביחד איתו
גם את עמוד השדרה.
like!!