אני מאוכזב

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
M.I.O.E
Title: זה יתכן זה אפשרי!!

Re: אני מאוכזב

שליחה על ידי M.I.O.E »

אריק כתב:האכזבה מאלונה היא גדולה, במיוחד לאור הדרך שבה היא רוצה להוביל את המועדון.
מצד אחד היא משדרת התנהלות של מועדון גדול המתבטאת במדיניות רכישת שחקנים, החתמות
לטווח ארוך, משכורות בזמן ועוד. בנוסף, כשהאוהדים באים בתלונות על מחירי מנויים וכרטיסים,
התגובה שמתקבלת היא השוואה לקבוצות הגדולות. מצד שני שזה מגיע לשחרור של שחקן בכיר
בקבוצה ההתנהלות היא של מועדון קטן. הפועל ב"ש זה לא בני סכנין, הפועל פ"ת או אשקלון ש-700
אלף יורו יכולים להציל את המועדון מקריסה כלכלית ובמקרים כאלה הנסיבות מוצדקות. הכסף לא מהווה
פקטור בכלל בעסקה, אלא המדיניות של לשחרר שחקן תחת חוזה ושיקול דעת מוטעה לחלוטין בכל
ההתנהלות מול מאור, החל מהקיץ ועד היום. אני יכול לחדש לכם משהו, מאור מליקסון היה נשאר
בהפועל ב"ש תמורת 200,000$ בעונה בודאות ואני אומר זאת מידיעה.
נכון שגם הסכום הזה רחוק מהשכר שלו בפולין אבל שתבינו איפה הוא הולך לחיות 4 שנים, באיזה קשיים
הוא הולך להיתקל, הריחוק מהבית, האנטישמיות ועוד, תסכימו להישאר גם בפחות מ-200,000$.
תסכימו איתי שהייתם מוכנים לוותר על צגאי וליאור ז'אן כדי שמאור יישאר, אלו הן בערך ההשלכות של מהלך
כזה. הפועל ת"א לקחה דאבל ועשתה עונה גדולה באירופה ועדיין הצליחה להשאיר בקבוצה את ורמוט,
שכטר, דה סילבה ואניימה, הרבה לפני שעלתה לאלופות ובידיעה שבמידה ולא תעלה תאלץ לשחרר
את חלקם, אבל ההשקעה בהם ושדרוג החוזים שלהם השתלמה ובגדול. ולמה הם עשו את זה? כי הם
ידעו שהערך המוסף של אותם שחקנים לקבוצה, החיבור שלהם עם הקהל, השמירה על מרקם חברתי
מסוים וכו', גדולים יותר מכל מיליון או שתיים שיזרמו לקופה. הערך המוסף של מאור מליקסון להפועל ב"ש
הוא ענק, האוהדים רואים בו סוג של קוסם, וירטואוז ושחקן נשמה, ובקיצור אין הרבה שחקנים שבשבילם
קונים כרטיס כדי לראות משחק כדורגל, מאור הוא אחד מהם. מעבר לכך, מועדון גדול נמצא מעל כל שחקן
והתנהלות של מועדון גדול צריכה לשדר שחוזה זה חוזה. המקרה של מאור הוא מקרה מיוחד ועצוב לי
שבשום רגע מאז הפניה מקרקוב, אלונה לא עצרה רגע כדי לחשוב מה אפשר לעשות כדי שמאור יישאר
והתנהלה כאילו ההצעה הגיעה מולנסיה או ליברפול. ראבק, זה כולה ויסלה קרקוב וברור לכולם שהשדרוג
פה הוא כלכלי נטו, אז למה לא לנסות להשאיר את השחקן. הפועל באר-שבע איבדה נכס וביחד איתו
גם את עמוד השדרה.

like!!

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

ערן כתב:אני לא מסכים איתך לגבי הליגה הפולנית. הקבוצה שהוא אליך אליה היא אולי חזקה ויכולה להתמודד מול קבוצות תחתית בספרד וגם זה בסימן שאלה גדול.

שום סימן שאלה אין פה. אני אמנם לא פריק של כדורגל עולמי, אבל במקרה יצא לי לשמוע שני אנשים שדווקא כן, ובנוסף גם מתעסקים בסקאוטינג וחיים ביומיום את הענף. ולמי ששכח - אז אותה קבוצה פירקה לגורמים (0-5) את בית"ר י-ם האימתנית של עונת הדאבל ב-2008, תוך הפגנת פערי איכות השמורים לקבוצות הטובות באירופה.
ערן כתב:העניין הוא שהחשיפה שהליגה הזו מקבלת באירופה הוא לא גדול ולכן כל עוד הקבוצה שלו לא משחקת בשלבים הגבוהים באירופה הוא לא יקבל את החשיפה בכדי לעבור ולשחק באחת הליגות הבכירות באירופה. קרקוב עדיין לא בליגת האלופות והיא אפילו עדיין לא זכתה באליפות ולא עלו לליגת האלופות ולכן מוקדם לקבוע זאת.

אז עכשיו נתלים ברייטינג נמוך לעומת ספרד-אנגליה-איטליה-גרמניה? בחיאת..

ולויסלה קרקוב ישנם סיכויים די סבירים לשחק עונה הבאה בצ'מפיונס, מה שיהפוך אותה ליותר אטרקטיבית אפילו מקבוצות אמצע טבלה בארבעת הליגות לעיל.
ערן כתב:אני דיי בטוח שאם היו מציעים לו שכר גבוה יותר הוא היה נשאר.

לגבי סעיף 4 שלך, כמו שרשמתי בהודעה המקורית שלי אני לא מבין את החשיבה של אלונה בנושא. אפשר לעמוד מאחורי תירוצים של מכלול שיקולים אבל לא מדובר פה בסודות הגרעין וכולנו יודעים את הדברים המרכזיים שהמועדון שוקל באם להחתים שחקן כזה או אחר.

אני חוזר שוב, מאור הוא השחקן הטוב ביותר שלך by far ולכן אם הפועל ב"ש רוצה להיחשב כמועדון גדול, וכשאני שוקל את כל המרכיבים של הנושא, שזה גם הסכומים וגם הקבוצה שהציעה והליגה שהיא משחקת בה, היה אסור לאלונה לשחרר את מאור!!!!!

אז לדעתי לא, אלא אם כן היו נותנים לפחות פי שלוש וחצי משכרו כעת, מה שאפילו אתה תסכים שלא ריאלי ונכון לעשות.

אגב - האם גם יעקב שחר - יצואן השחקנים מס' 1 בכדורגל הישראלי - ספג חיצי ביקורת דומים אחרי כל שחקן ששחרר לאירופה? חושבני שהתשובה ברורה..
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אריק וקוקי,
גם אצלכם, נק' המוצא היא הנחת יסוד מוטעית בדבר חוסר ההערכה לקבוצה הפולנית (ע"ע הודעה קודם).

האם אתם גם חשים חוסר הערכה ליעקב שחר, יצואן השחקנים מס' 1 אצלנו? זה לא שכולם הלכו ישר לטופ שבטופ, אתה יודעים..

סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

אורי אדום בנשמה כתב:אריק וקוקי,
גם אצלכם, נק' המוצא היא הנחת יסוד מוטעית בדבר חוסר ההערכה לקבוצה הפולנית (ע"ע הודעה קודם).

האם אתם גם חשים חוסר הערכה ליעקב שחר, יצואן השחקנים מס' 1 אצלנו? זה לא שכולם הלכו ישר לטופ שבטופ, אתה יודעים..
אורי, לאף אחד אין ספק שמאור הולך לקבוצה טובה יותר מהפועל ב"ש. מכאן ועד להפוך אותה לאחת מאריות אירופה
הדרך עוד ארוכה. מבחינתי אני לא רואה הבדל בין מעבר לקרקוב לבין מעבר למכבי ת"א, הפועל ת"א או חיפה, מועדונים
בסדר גודל לפחות (ולדעתי הרבה יותר) כמו קרקוב. לגבי יעקב שחר, תסתכל טוב ברשימה של השחקנים שיצאו מחיפה
ותבדוק טוב מאוד כמה פרמטרים: מתי הם יצאו, באיזה גיל ,באיזה סכום, לאיזה קבוצה, מה היה תג המחיר, מה השכר
אותו קיבלו בקבוצתם החדשה וכמה מהם יצאו באמצע עונה. בוא נגיד שאת ההעברות העיקריות (ברקוביץ,בניון,רביבו,יעקובו,
קנדאורוב ועוד) היו לליגות הבכירות עם קידום אירופי ממשי ושכר גבוה מאוד. מעבר לכך הוא תמיד שידר שכדי לשחרר שחקן
תחת חוזה צריך לקבל הצעה נאה ביותר.

סמל אישי של משתמש
ערן
Title: אני חבר בקרייזי רד

שליחה על ידי ערן »

8red כתב: אז זהו שפה אתה בהחלט טועה ומטעה. לא ידעתי שאתה בר סמכא כזה גדול בכל הקשור לליגה הפולנית ולחשיפה שלה לקבוצות מהליגות הבכירות ביבשת.
אז בוא תסתכל מה ענה לשאלתי אוהד של ויסלה שנירשם פה לפורום שלנו ותיווכח לדעת שיצאו משם לא מעט שחקנים לקבוצות בליגות בכירות יותר כמו איטליה, אנגליה, ספרד וגרמניה וגם לקבוצות יותר מפורסמות מליגות אחרות ביבשת:
https://www.crazyred.co.il/forum/viewto ... 432#p79432" onclick="window.open(this.href);return false;
הטופיק שנתת מחזק את מה שאני כותב פה. אין הבדר בין פולין לבין ישראל בייצוא שחקנים לאירופה ואני גם יכול לתת לך רשימה של שחקנים
שיצאו מישראל. אני יודע שיש לו סיכוי גדול יותר להגיע מקרקוב לליגות בכירות באירופה מאשר מהפועל ב"ש אבל גם מהפועל ת"א יש לו יותר
סיכוי אבל אם הפועל ב"ש רוצה לחשוב בגדול היא צריכה להתחיל לחשוב כמו קבוצה גדולה.

מאור לפי דעתי לא נוסע לקרקוב בשביל להגיע לליגה בכירה יותר אלא בעיקר בגלל להתפרנס בצורה טובה יותר וניתן להוכיח לפי החוזה הארוך
שהוא הולך לחתום שם. מעניין לדעת אם יש מחיר שחרור שהוא קבע בחוזה כי אם לא זה עוד יותר מוכיח את טענתי.

אורי זה שהיא אולי תשחק בצ'מפיונס בעונה הבאה 6 משחקים ממש לא הופך אותה להיות יותר אטרקטיבית מאחת הקבוצות בליגות הבכירות
באירופה ולא משנה איך תנסה להסתכל על זה. שוב פעם אני לא מזלזל בכדורגל הפולני ואני בטוח גם שמשקללים אותו מכל הבחינות הוא
עולה על הכדורגל שלנו אבל זו לא הנקודה, אלא הנקודה היא שמאור עוזב בעיקר בגלל התקדמות כלכלית שבהחלט מגיע לו ושמשקללים
את כל הנקודות אני חושב שבהחלט היה שווה להשאיר את מאור אם הפועל ב"ש רוצה לחשוב כמו קבוצה גדולה.

יעקב שחר הוא ממש לא בר השוואה למצב שלנו כרגע משום שאנחנו לא במצב שלהם וגם הם ברוב המקרים לא משחררים את השחקנים
המרכזיים שלהם במהלך העונה אלא אם כן זה הובטח מראש לאחר סיום קמפיין באירופה.

אני לא יודע וגם אתה לא שמדובר בפי 3 וחצי בהעלאת השכר. אנחנו יודעים כמה הוא הולך להרוויח שם ואני חושב שבשכר ששחקנים ברמתו
מקבלים בליגה שלנו היום היינו יכולים להשאיר אותו.
30/01 - היום שהבנו שהכל זה שקרים

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אריק כתב:אורי, לאף אחד אין ספק שמאור הולך לקבוצה טובה יותר מהפועל ב"ש. מכאן ועד להפוך אותה לאחת מאריות אירופה
הדרך עוד ארוכה. מבחינתי אני לא רואה הבדל בין מעבר לקרקוב לבין מעבר למכבי ת"א, הפועל ת"א או חיפה, מועדונים
בסדר גודל לפחות (ולדעתי הרבה יותר) כמו קרקוב. לגבי יעקב שחר, תסתכל טוב ברשימה של השחקנים שיצאו מחיפה
ותבדוק טוב מאוד כמה פרמטרים: מתי הם יצאו, באיזה גיל ,באיזה סכום, לאיזה קבוצה, מה היה תג המחיר, מה השכר
אותו קיבלו בקבוצתם החדשה וכמה מהם יצאו באמצע עונה. בוא נגיד שאת ההעברות העיקריות (ברקוביץ,בניון,רביבו,יעקובו,
קנדאורוב ועוד) היו לליגות הבכירות עם קידום אירופי ממשי ושכר גבוה מאוד. מעבר לכך הוא תמיד שידר שכדי לשחרר שחקן
תחת חוזה צריך לקבל הצעה נאה ביותר.

אף אחד לא הופך אותה לאחת מאריות אירופה, אבל כדאי שאנשים יצאו מהסרט שמדובר באיזו אפואל ניקוסיה. הטיעון בדבר זהות הקבוצה החלשה לכאורה, לא מחזיק מים וכדאי שתפנימו את זה מהר. חיפה ושתי התל אביביות מועדונים גדולים מויסלה אולי רק בביוגרפיה שלהם. נכון לעתה, הפערים הם שמיים וארץ בכל פרמטר אפשרי - סכומי העתק המתגלגלים, וגם מקצועית כפי שראינו לא מכבר את הפערים האדירים כשזו שיחקה מול בית"ר י-ם עם סגל מפוצץ במונחים ישראליים. (סיבוב אחרי, היא אפילו ניצחה בבית קבוצת החלומות של ברסה שהמשיכה באותה עונה עד הגביע!!)

לא עשיתי מיפוי ובדיקה לעומק לגבי היצוא של יעקב שחר, אבל אני בטוח שהיו גם היו מקרים די מקבילים. אם אלונה היתה נענית להצעה הראשונים של הפולנית (500,000 יורו), הייתי מצטרף למקהלת המאוכזבים, אבל ברגע שהפולנים שדרגו ההצעה בחמישים אחוז, היא איבדה את התוקף המוסרי למנוע את קידום השחקן. תרשה לי גם לקחת בעירבון מוגבל את הקביעה שתמורת שדרוג חוזה ל-200,000$ מאור היה נשאר. גם אם היה מביע תחילה סוג של נכונות, היה כבר מי שמפעיל מכבש שכנועים שמדובר בהצעה של אולי פעם בחיים.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

ערן כתב:אורי זה שהיא אולי תשחק בצ'מפיונס בעונה הבאה 6 משחקים ממש לא הופך אותה להיות יותר אטרקטיבית מאחת הקבוצות בליגות הבכירות באירופה ולא משנה איך תנסה להסתכל על זה. שוב פעם אני לא מזלזל בכדורגל הפולני ואני בטוח גם שמשקללים אותו מכל הבחינות הוא עולה על הכדורגל שלנו אבל זו לא הנקודה, אלא הנקודה היא שמאור עוזב בעיקר בגלל התקדמות כלכלית שבהחלט מגיע לו ושמשקללים את כל הנקודות אני חושב שבהחלט היה שווה להשאיר את מאור אם הפועל ב"ש רוצה לחשוב כמו קבוצה גדולה.

יעקב שחר הוא ממש לא בר השוואה למצב שלנו כרגע משום שאנחנו לא במצב שלהם וגם הם ברוב המקרים לא משחררים את השחקנים המרכזיים שלהם במהלך העונה אלא אם כן זה הובטח מראש לאחר סיום קמפיין באירופה.

אני לא יודע וגם אתה לא שמדובר בפי 3 וחצי בהעלאת השכר. אנחנו יודעים כמה הוא הולך להרוויח שם ואני חושב שבשכר ששחקנים ברמתו מקבלים בליגה שלנו היום היינו יכולים להשאיר אותו.

כל בר דעת שמבין כדורגל, יודע שלשחק בקבוצה שמתמודדת על כל התארים בפולין (ועושה רושם שאתה וכל השאר מתקשים להפנים איזה קידום אדיר זה לשחקן ישראלי) ומשחקת בצ'מפיונס, אטרקטיבי לא פחות מלשחק באיזו בלקפול או סנטנאדר.

כמו שאמרתי קודם, האכזבה שלך וכל השאר מקורה בהנחות יסוד שגויות בדבר ההערכות חוזקה של הליגה הפולנית והאם ובאלו תנאים היה ניתן להשאיר את השחקן.

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

אורי אדום בנשמה כתב:

כל בר דעת שמבין כדורגל, יודע שלשחק בקבוצה שמתמודדת על כל התארים בפולין (ועושה רושם שאתה וכל השאר מתקשים להפנים איזה קידום אדיר זה לשחקן ישראלי) ומשחקת בצ'מפיונס, אטרקטיבי לא פחות מלשחק באיזו בלקפול או סנטנאדר.
אתה באמת רציני? אם זה באמת מה שאתה חושב כנראה שצריך לפנות לאבן שושן ולשנות את ההגדרה של
במונח בר-דעת. אני אהיה יותר קיצוני ממה שדיברתם ואומר שעדיף לשחק בבלקפול/סנטאנדר מאשר בקבוצה
שמתמודדת על כל התארים גם באוסטריה/בלגיה/טורקיה/יוון וזאת כמובן אם השיקול הוא מקצועי ולא כלכלי.

סמל אישי של משתמש
ערן
Title: אני חבר בקרייזי רד

שליחה על ידי ערן »

אורי אדום בנשמה כתב:

כמו שאמרתי קודם, האכזבה שלך וכל השאר מקורה בהנחות יסוד שגויות בדבר ההערכות חוזקה של הליגה הפולנית והאם ובאלו תנאים היה ניתן להשאיר את השחקן.
בכדי לסיים את הנושא הינה נתון לגבי הקבוצה האדירה הזאת שהיא הרבה יותר טובה מכל הקבוצות בארץ והיא ממש על סף כניסה לשלב
הבתים של ליגת האלופות. השנה הקבוצה שיחקה במפעל של הליגה האירופית והם עפו בשלב המקודמות השלישי (יש ארבע) לקבוצה
מאזירבז'ן. כולם יכולים להזכיר שוב את המשחק מול בית"ר אז הינה דוגמא הפוכה. היא ממוקמת כרגע במקום השני אך גם נמצאת 5 נק'
ממקום שביעי, איפה שהיא הייתה מדורגת עד לא מזמן. כל שחקן יעדיף לשחק באנגליה או בספרד ולא בקבוצה הזאת בפולין, תאמין לי.
עוד נתון, הליגה הפולנית מדורגת במקום ה- 26 באירופה בעוד שהליגה שלנו מדורגת במקום ה- 20.

הנחת היסוד שלי נכונה מאוד, והיה ניתן להשאיר את השחקן בפחות כסף מאשר זה שהוא הולך להרוויח שם.
30/01 - היום שהבנו שהכל זה שקרים

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אריק כתב:
אתה באמת רציני? אם זה באמת מה שאתה חושב כנראה שצריך לפנות לאבן שושן ולשנות את ההגדרה של
במונח בר-דעת. אני אהיה יותר קיצוני ממה שדיברתם ואומר שעדיף לשחק בבלקפול/סנטאנדר מאשר בקבוצה
שמתמודדת על כל התארים גם באוסטריה/בלגיה/טורקיה/יוון וזאת כמובן אם השיקול הוא מקצועי ולא כלכלי.

1. אטרקטיביות, כמובן, נמדדת גם בכסף (ע"ע איתן טיבי ורמי גרשון שמחממים הספסל בבלגיה).

2. תגדיר בבקשה את העדיפות המקצועית מלבד סמנטיקה נטו. האם אתה טוען לפערי איכויות משמעותיים? המציאות (מפגשים בין הקבוצות באירופה) מוכיחה אחרת. הרי תסכים איתי שללא מעט שחקני הרכב באריות הליגות שציינת, יש על פניו מקום בקבוצות אמצע-תחתית טבלה בכל ליגה באירופה, לא? ואם תטען להתמודדות מול הקבוצות שבטופ האירופי ביומיום בליגה, יש מאידך את הצ'מפיונס/הליגה האירופית שמאזנים.

3. דיברת על שיקול מקצועי נטו, אז אתה יודע יפה שעדיף לשחקן לעיתים לרדת ליגה בשביל לשחק, מאשר לחמם הספסל בליגה גבוהה יותר. וההיקש ברור..

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

אורי אדום בנשמה כתב:

1. אטרקטיביות, כמובן, נמדדת גם בכסף (ע"ע איתן טיבי ורמי גרשון שמחממים הספסל בבלגיה).

2. תגדיר בבקשה את העדיפות המקצועית מלבד סמנטיקה נטו. האם אתה טוען לפערי איכויות משמעותיים? המציאות (מפגשים בין הקבוצות באירופה) מוכיחה אחרת. הרי תסכים איתי שללא מעט שחקני הרכב באריות הליגות שציינת, יש על פניו מקום בקבוצות אמצע-תחתית טבלה בכל ליגה באירופה, לא? ואם תטען להתמודדות מול הקבוצות שבטופ האירופי ביומיום בליגה, יש מאידך את הצ'מפיונס/הליגה האירופית שמאזנים.

3. דיברת על שיקול מקצועי נטו, אז אתה יודע יפה שעדיף לשחקן לעיתים לרדת ליגה בשביל לשחק, מאשר לחמם הספסל בליגה גבוהה יותר. וההיקש ברור..
בוא נשים את הדברים על השולחן ונסכם את הנושא (מבחינתי בכל אופן).
לטעמי מאור יוצא לפולין כדי לשדרג את עצמו מבחינה כלכלית (לגיטימי ביותר) וכדי להגדיל את הכנסותיו
בצורה משמעותית בשנים האחרונות לפני פרישה (לדעתי 5 שנים בהן יוכל לשחק במות הגבוהות).
חשוב להבין שנוחיות, משפחה, חברים, מדינה ומעמד הם דברים שלא הולכים ברגל ורוב השחקנים
היו מוותרים על חלק ניכר משכרם בשביל סביבה טובה יותר. נכון, בקרקוב הוא ירוויח כמעט פי 3 מכאן
וזה בהחלט יפה, אך אני משוכנע (ויודע ממקורביו) שב-200,000$ הוא היה נשאר. דווקא אנחנו
צריכים להבין את המשמעות של סביבה כיוון ששחקנים כמו שמעון גרשון,זנדברג, תמוז ועוד לא הסכימו
לבוא לב"ש גם תמורת 70 ו-80 אלף דולר יותר מאשר הרוויחו במרכז, סה"כ שעה נסיעה, פה אנחנו
מדברים על מעבר למדינה ולא סתם מדינה.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אריק וערן, שימחתם אותי. אסור לזלזל בקארקוב אך מהצד השני גם אותי הצחיק לשמוע שעדיף לשחק בליגה הפולנית מאשר בתחתית הליגה הספרדית או האנגלית. קארקוב מזכירה מאוד את מכבי חיפה והפועל ת"א (שכרגע טובה יותר מהפולנים לאור ההצלחות של השנה) ולכן אפשר להגיד באותה מידה שעדיף לשחקן להגיע להפועל ת"א מאשר לקבוצה בתחתית הליגה בספרד או איטליה. שזה כמובן רחוק מאוד מהמציאות.
אנשים צריכים להבין שהשאיפה האמיתית של כל שחקן היא להגיע לאירופה הקלאסית - אנגליה, ספרד ואיטליה. אלה הליגות הגדולות. אחריהם שחקנים יסתפקו בגרמניה, צרפת, ובקבוצות הגדולות בהולנד וסקוטלנד. הפועל ת"א, כמו הליגה בפולין, לא תמשוך אליה שחקנים איכותים שיכולים לשחק באותם ליגות, אלא רק שחקנים לאחר פציעה קשה או שחקנים צעירים שלא הוכיחו את עצמם או כמובן שחקנים לקראת סוף הקרירה.
לא כל שחקן איכותי בליגה הפולנית יכול להגיע לאנגליה למשל, כי באנגליה יש דרישה למספר הופעות גדול במיוחד במדי הנבחרת הלאומית על מנת שהשחקן יחתום כזר באנגליה. באנגליה גם התחרות גדולה מאוד. דקל קינן ותמיר כהן הגיעו אומנם לבולטון ובלקפול אבל אני יכול לספור על יד אחת את מספר הפעמים שהם שיחקו השנה.

לסיכום, כפי שאריק אמר וערן כמובן הוכיח בדוגמאות שנתן, הליגה בפולין נועדה כדי לקדם את מליקסון מבחינת השכר. מזג האוויר בפולין, האנטשימיות, המרחק מישראל, כל אלה רק יקשו על מאור ולכן אני כמו אריק חושב שאם אלונה הייתה מציעה למאור חוזה משודרג (יתכן שמאור לא היה חותם אבל היא הייתה חייבת לפחות לנסות) לא היינו מאבדים את השחקן היקר ביותר שלנו. ולכן, אני מאוכזב מאלונה. כפי שאריק אמר, ככה לא הופכים לקבוצה גדולה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

כשחושבים על זה בהחלט מדובר ברצון לשדרג את השכר שלו, לדעתי אם משחררים את פרננדש אז אפשר להביא למליקסון 200,000 דולר שכר ולהביא בנוסף חלוץ טוב.

אבל לדעתי זה לא מליקסון או אלונה אלא דודו דאהן שלוקח שחקנים מישראל למדינות שהכדורגל בהן לא כזה מושלם.

אלמלא דודו דהאן אני לא בטוח בכלל שמליקסון היה הולך לשם....
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

חבר'ה בואו ניכנס לפרופורציות.
אני מסכים שזה לא טוב שמאור עוזב באמצע עונה ולדעתי זאת גם טעות מבחינתו כי יהיה לו יותר קשה להשתלב מקצועית.

אבל מפה ועד לזלזל בויסלה? מזכיר לי את הזלזול של הפרשנים בבלגיה. זאת עדיין קבוצה הרבה יותר מקצוענית ועם הרבה יותר חשיפה מכל קבוצה פה בארץ, ואל תסתנוורו מכל מיני הצלחות רגעיות של הפועל ת"א וחיפה.
מאור מגיע לשם כשחקן מרכזי בתור ההעברה הכי יקרה שלהם בארבע השנים האחרונות.

ולא, לא צריך לשדרג לו את השכר ל200,000 דולר. אין אף שחקן ישראלי בארץ ששווה יותר מ-130,000 לצורך העניין. ככה למשל מכבי חיפה מתנהלת (למרות שהם לא משלמים יותר גם לזרים שזאת דווקא טעות לדעתי) וזאת הגישה, לא לשלם משכורות מנופחות לישראלים - מי ששווה את זה שירוויח את זה באירופה.

אלונה ממש לא שיחררה אותו בפזיזות, אלא אחרי מו"מ ומסע שכנועים מתמשך. מה לעשות, הוא לא רוצה לוותר על זה.
אני מזכיר לכם שעונה שעברה הפועל ת"א שיחררו את נאתכו, ללא ספק שחקן מרכזי בינואר וזה לא מנע מהם לקח דאבל. אמנם קאזאן היא קבוצה יותר טובה אבל עדיין לא מדובר בליגות הגדולות של אירופה להגדרתכם.

בנוסף, זה לא שאנחנו רצים לאליפות. הרי כולנו מסכימים שהוא היה עוזב בקיץ בכל מקרה, ובמקרה הכי גרוע הפגיעה תהיה בהבדל בין פלייאוף אמצעי לעליון (שאני בהחלט חושב שניתן להשיג גם בלעדיו).

יש גם לא מעט צדדים חיוביים לעניין. כולם ראו שבקיץ הוא לא שוחרר להפועל ת"א למרות כל המאמצים התקשורתיים שהופעלו. וזה בדיוק הגישה שרצינו כל השנים - מבאר שבע יוצאים רק לאירופה. ותאמינו לי ששחקנים רואים את זה, ורואים את הסכומים שהוא הולך להרוויח ושקיבלנו עליו ועכשיו יהיה יותר קל להביא שחקנים עם שאיפות לפה.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אריק כתב:בוא נשים את הדברים על השולחן ונסכם את הנושא (מבחינתי בכל אופן).
לטעמי מאור יוצא לפולין כדי לשדרג את עצמו מבחינה כלכלית (לגיטימי ביותר) וכדי להגדיל את הכנסותיו
בצורה משמעותית בשנים האחרונות לפני פרישה (לדעתי 5 שנים בהן יוכל לשחק במות הגבוהות).
חשוב להבין שנוחיות, משפחה, חברים, מדינה ומעמד הם דברים שלא הולכים ברגל ורוב השחקנים
היו מוותרים על חלק ניכר משכרם בשביל סביבה טובה יותר. נכון, בקרקוב הוא ירוויח כמעט פי 3 מכאן
וזה בהחלט יפה, אך אני משוכנע (ויודע ממקורביו) שב-200,000$ הוא היה נשאר. דווקא אנחנו
צריכים להבין את המשמעות של סביבה כיוון ששחקנים כמו שמעון גרשון,זנדברג, תמוז ועוד לא הסכימו
לבוא לב"ש גם תמורת 70 ו-80 אלף דולר יותר מאשר הרוויחו במרכז, סה"כ שעה נסיעה, פה אנחנו
מדברים על מעבר למדינה ולא סתם מדינה.

אתה מכיר מישהו (לאו דווקא כדורגלן) שהולך לעבוד במדינה זרה לא ממניעים כלכליים אלא סתם כי בא לו להתנתק מכור מחצבתו ולגדל משפחה בנכר? ברור שבעיקר להשתדרג כלכלית. נראה לך באמת ששאר הליגיונרים שלנו באירופה ישארו שם דקה אחת במידה וישלמו להם במושגים ישראלים, רק כי הרמה המקצועית שם גבוהה יותר??? מצטער, טיעון תלוש ולא רלוונטי.

מעבר לזה, לא התייחסת כלל לשאר הנקודות המנמקות שמדובר ביותר מסתם שדרוג כלכלי..

שלח תגובה